Gode grundregler


Vi har hvalpetrænings hold du kan deltage i med din hvalp fra Kennel Lyngbakken, men ellers er her lidt små tips og tricks.

Lær at læse din hunds sprog og signaler, kontakten er alfa og omega, få styr på at din hund kommer når du kalder, at din hund ikke trækker, At den kan gå på plads, at den følger dig, "sit", "dæk". Hvalpen skal lære impulskontrol, den skal lære ikke at tage kontakt til andre hunde eller mennesker, uden at få lov, og så er det vigtigt at huske Frikvartererne, når i træner.... gerne med et stykke trækkelegetøj, hvor i to leger sammen. Den skal også lære at forholde sig i ro og vente på tur..... Det er også så vigtigt, at hvalpe møder andre hunde, der ser anderledes ud end dem selv, mens de er hvalpe – Store som små.


Øvelse gør mester, siger man, men det er ikke altid tilfældet. Perfekt / præcise øvelse gør mester. Hvis du får brug for at gøre en øvelse nemmere eller at sænke dit niveau, bør du altid gå tilbage og starte træningen, lige før det sted i træningen, hvor det er gået galt. Uanset om du er på udkig efter et indkald, en korrekt placering ved dit venstre ben, eller du arbejder med knurren eller udfald på dine gåture, bør du træne din hund fra det punkt, hvor din hund kan gøre det korrekt, og arbejd dig frem herfra, men kun så hurtigt, så hunden kan holde den standard for øvelsen, som du ønsker.
Små problemer har en tendens til at blive større. De fleste problemer, som opstår under gåturen og alle andre steder, skal løses før du forlader dit hjem. Hvis din hun ikke kan sidde stille, når du giver den snor på, vil den ikke sidde pænt og vente ved døren. Hvis den ikke kan sidde pænt og vente ved døren, vil den ikke gå pænt ved starten af gåturen. Hvis den ikke kan gå pænt på det første stykke af turen, bliver det ikke bedre på resten af turen. Jo måske, hvis den bliver udmattet, vil den gå pænt, men TRÆTTE hunde er ikke det samme som TRÆNEDE hunde.
Her på Lyngbakken benytter vi os af positiv forstærkning, når vi træner. Vi belønner den adfærd vi ønsker, og ignorerer uønsket adfærd. Ind imellem er det også nødvendigt med et "nej", men hvalpene ved ikke hvad de må og hvad man forventer af dem.... derfor er det en god ide, og langt det nemmeste, at rose hvalpen, når den gør noget man gerne vil have, og koble ordet på.... f.eks, når den sætter sig, rose den evt med en godbid, og efterhånden koble ordet "sit" på. Det nytter ikke at man forventer at hvalpen ved hvad der forventes af den, den er ikke født med menneskesprog og forstår ikke "dæk", "læg dig", "gå i kurven" osv..... men den kan lære at forstå dem. Når en hvalp skal lære indkald, så kald på den, mens du løber, sæt dig ned med ryggen til den og ros den når den kommer om til dig og tager kontakt..... i får en succes ud af det, hunden har leget indkaldet ind sammen med dig, - og fået ros for at komme... det bliver en positiv forstærkning. Når den ved hvad det betyder at du kalder, begynder du at kalde på den f.eks under fri leg i haven. Når den alligevel vender front imod dig, så kald på den.... og ros den når den kommer hjem. En klikker er et rigtigt godt hjælpemiddel ved indlæring.
Stop altid træningen, inden din hund bliver mentalt udmattet. Nogle gange træner vi vores hunde så meget, at den faktisk mister motivationen og gejsten. Den begynder måske at kede sig, og vi bliver måske fornærmede. I virkeligheden skulle det faktisk være hunden, som blev fornærmet, fordi du er et fjols, som ikke har anerkendt, at din hund faktisk har gjort sit bedste de sidste 50 gange, du bad den om noget. Og nu har den virkelig brug for et hvil. Især når du arbejder med noget, som har været et springende punkt for din hund, så stop, når den forstår det. Lad være med at ”belønne” denne succes ved at bede om 100 flere øvelser, uanset hvad det er du træner i den samme trænings session.

Gode grundregler til dig og din hund


Nogle grundregler for dig/jer og jeres hund er altid gode og have.

I er selvfølgelig altid velkomne til at kontakte os, både på mail og telefon.